Tortilla de patatas

Tortilla de patatas (of tortilla Español) wordt vaak een Spaanse omelet genoemd, maar het is meer een aardappelgerecht. Met de tortilla kan je eindeloos varieren en is één van mijn favoriete tapa's.
Tortilla de patatas recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 30 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 1 grote tortilla de patatas.
- 2 - 3 vastkokende verse aardappelen
- 3-4 eieren
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 halve rode paprika
- handje verse peterselie
- voldoende olijfolie
Bereidingswijze
Tips
- Je kan de tortilla ook in een springvorm in de oven bereiden, dan hoef je hem niet om te draaien! Vanaf stap 7 bekleed je een springvorm met bakpapier en vul je vervolgens de de springvorm met het aardappel- en eimengsel. Zet het geheel in een voorverwarmde oven op 160° voor minimaal een half uur. Eventueel kan je aan het einde de grill nog even aanzetten om een mooie bruine bovenkant te krijgen.
- Je kan met dit recept zoveel variëren als je wilt: vervang bijvoorbeeld de paprika door bleekselderij of courgette. Stukjes uitgebakken chorizo of ham is ook erg lekker er doorheen.
- Hou je van pittig? Voeg dan bij stap 4 een fijnsgesneden rood of groen pepertje toe.
- Tortilla de patatas kan zowel warm als koud geserveerd worden. In Spanje eet men de tortilla ook vaak op een (stukje) stokbrood.
- Login om te reageren
Reacties
So happy to have finally found a great recipe for Tortilla de Patatas!
I am happy to translate the recipe for you, Dillon!
Vandaag heb ik TORTILLA DE PATATAS gemaakt. Erg goed gelukt! Heel bedankt voor het recept Rudy!
Leuk dat het goed gelukt is, Leny!