Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

 

Tortilla de patatas (of tortilla Español) wordt vaak een Spaanse omelet genoemd, maar het is meer een aardappelgerecht. Met de tortilla kan je eindeloos varieren en is één van mijn favoriete tapa's.

Tortilla de patatas recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 30 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1 grote tortilla de patatas.

  • 2 - 3 vastkokende verse aardappelen
  • 3-4 eieren
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 halve rode paprika
  • handje verse peterselie
  • voldoende olijfolie

Bereidingswijze

1 Schil de aardappels en snij ze in gelijke, dunne plakjes. Makkelijk is om de aardappel te halveren, zodat je halve maantjes krijgt (dit snijdt makkelijker). De plakjes mogen maximaal 1 centimeter dik zijn. Was de aardappels niet.
2 Verwarm op middelhoog vuur een anti-aanbakpan met ruim olijfolie en gaar hier de plakjes aardappel in. Zorg dat ze niet bakken, enkel garen; ze moeten dus niet krokant worden!
3 Terwijl de aardappelen aan het garen zijn kan je ondertussen de paprika, ui en knoflook fijn snijden. De paprika mag in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter gesneden worden.
4 Voeg ongeveer 10 minuten voordat de aardappelen gaar zijn de uit, knoflook en paprika toe. Zodra het hele mengsel gaar is de pan van het vuur halen en laten afkoelen.
5 Kluts de eieren los en snij de peterselie fijn en meng dit met elkaar. Breng het eierenmengsel op smaak met peper en voldoende zout.
6 Meng het afgekoelde aardappelmengels met de eieren en laat dit 5 minuutjes staan.
7 Verwarm een anti-aanbakpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en doe het hele aardappel- eimengsel in de pan. Zet het vuur lager en laat langzaam gaar worden.
8 Zodra het een stevige tortilla is de pan met behulp van een bord omkeren en laat de andere kant ook nog enkele minuutjes garen.

Tips

- Je kan de tortilla ook in een springvorm in de oven bereiden, dan hoef je hem niet om te draaien! Vanaf stap 7 bekleed je een springvorm met bakpapier en vul je vervolgens de de springvorm met het aardappel- en eimengsel. Zet het geheel in een voorverwarmde oven op 160° voor minimaal een half uur. Eventueel kan je aan het einde de grill nog even aanzetten om een mooie bruine bovenkant te krijgen.

- Je kan met dit recept zoveel variëren als je wilt: vervang bijvoorbeeld de paprika door bleekselderij of courgette. Stukjes uitgebakken chorizo of ham is ook erg lekker er doorheen.

- Hou je van pittig? Voeg dan bij stap 4 een fijnsgesneden rood of groen pepertje toe.

- Tortilla de patatas kan zowel warm als koud geserveerd worden. In Spanje eet men de tortilla ook vaak op een (stukje) stokbrood.

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Tapas
Spaans
30 minuten

Reacties

So happy to have finally found a great recipe for Tortilla de Patatas!


I am happy to translate the recipe for you, Dillon!


Vandaag heb ik TORTILLA DE PATATAS gemaakt. Erg goed gelukt! Heel bedankt voor het recept Rudy!


Leuk dat het goed gelukt is, Leny!


Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.2 (11 votes)

Ook lekker...


Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven