Zarzuela de Mariscos

Zarzuela de Mariscos

 

Zarzuela de Mariscos is een van de meest heerlijke Spaanse schaaldierschotels, zonder rijst zoals de bekende paella, maar veel lekkerder! Het heeft wat weg van de Franse bouillabaise, maar zarzuela is wat brutaler en meer uitgesproken smaken. Deze schotel wordt ook wel Zarzuela de Pescado (vis) genoemd, maar Zarzuela de Mariscos (schaaldieren of zeevruchten) is een meer toepasselijke naam voor het recept dat ik heb gemaakt. Mosselen, schelpjes, krab, garnalen en langoustines. Dat is wat ik gebruikt heb in dit gerecht, maar in principe kan je het ook met enkel mosselen, schelpjes en garnalen maken.

Spaanse zarzuela close-up
Zarzuela de mariscos

Zarzuela de Mariscos recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 45 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1 grote pan zarzuela.

  •  
  •  
  • 1 liter zelfgemaakte visbouillon
  • 250 mililiter droge witte wijn
  • halve theelepel saffraandraadjes
  • 5 tenen knoflook
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bereidingswijze

1
2
3
4
5
6
7
8

Tips

- Aan het einde kan je eventueel nog wat calameres aanbakken in wat olijfolie en vervolgens toevoegen. In Spanje voegt men ook vaak heek (merluza in het Spaans) en/of zeeduivel (rape) aan zarzuela toe, maar schaaldieren blijven de basis voor dit gerecht.

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Hoofdgerecht
Spaans
45 minuten

Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4 (10 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven