Gegrilde varkenshaas met honing abrikozen
Dit recept is een beetje gebaseerd op de Griekse souvlaki, maar dan net wat anders! Enorm lekker op de barbecue, maar ook in de grillpan of gewoon gebakken komt dit recept prima tot zijn recht! Door de varkenshaas een paar uur te laten marineren en het te marineren met onder andere citroen blijft de varkenshaas lekker sappig.
Door de combinatie van oregano en knoflook krijgt het gerecht een beetje een mediterraans tintje en in plaats van Griekse yoghurt te gebruiken kan je dit recept nog wat specialer maken door tzaztiki te maken.
Gegrilde varkenshaas met honing abrikozen recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 90 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 spiezen varkenshaas souvlaki.
- voor de varkenshaas marinade:
- 500 gram varkenshaas
- 3 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 3 besjes piment
- 1 citroen
- 3 eetlepels oregano
- 5 eetlepels olijfolie
- voor de abrikozen:
- 12 gedroogde abrikozen
- 2 limoenen
- 1 sjalot
- 200 mililiter rose wijn
- 2 - 3 eetlepels honing
- handje pijnboompitten
- Griekse yoghurt
- platte peterselie
Bereidingswijze
Tips
- Als je geen piment kunt vinden of hebt kan je het ook weglaten, ook zonder piment is de marinade erg lekker.
- Haal de varkenshaas een paar uur voor het bakken uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen, zo blijft het vlees malser.
- Welke wijn bij varkenshaas serveren? Bij dit gerecht pas bijvoorbeeld perfect een friszoete rosé wijn.
- Login om te reageren