Pittige paprika & limoen kip

Pittige paprika & limoen kip

 

Heerlijk gegrilde kip in de grillpan of op de BBQ! De combinatie van de gebruikte specerijen en limoen doen je denken dat je in Mexico of Spanje  (of zelfs in de Caraïben) zit!

Pittige paprika & limoen kip recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 90 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 800 - 1000 gram kippenhaasjes.

  • 800 - 1000 gram kippenhaasjes
  • 2 limoenen
  • 3 eetlepels tomato frito
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Jamaicaanse peper
  • 5 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel cayenne- of chilipeper

Bereidingswijze

1 Rasp de schil van 1 limoen en pers deze daarna uit en hak de twee tenen knoflook fijn. Voeg het sap en zeste van de limoen, de knoflook en alle overige ingrediënten (behalve de kip) in een grote kom toe.
2 Snij de kipfilet in gelijke stukken en wrijf alle stukken (met je handen) in met de marinade. Voeg alle stukken terug in de kom en dek af met folie en laat minimaal een uur in de marineren.
3 Als je de kip grilt in een pan: Verwarm een grillpan op hoog vuur en verwijder een beetje de marinade van de kip zodat de kip niet verbrand en mooi bruin kan bakken. Gril 4-5 minuten per zijde de boven- en onderzijde.
4 Als je de kip op de barbecue grilt: Zorg dat de kolen grijs zijn (er geen vuur meer is) voordat je de kip op de barbecue legt. Bak de kippenhaasjes 4 minuten aan beide zijdes. Smeer eventueel het rooster met wat (kokos)olie in zodat de kip niet vastplakt.
5 Besprenkel de kip voor je hem serveert nog met wat limoensap.

Tips

- Doe niet teveel kip in één keer in de pan, de pan koelt dan teveel af en door het vrijgekomen vocht ga je de kip meer sudderen dan grillen.

- Laat de kip een nacht in de koelkast marineren voor een veel intensere smaakt.

- Wil je meer weten over Jamaicaanse peper, lees dan mijn blog hierover!

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Hoofdgerecht
Spaans
90 minuten

Reacties

Lijkt me erg lekker, maar waar kan ik Jamaicaanse peper vinden?


Jamaicaanse peper wordt in het Engels "allspice" genoemd. Online kan je het bestellen, maar in kruidenwinkels en tegenwoordig ook in sommige grotere supermarkten is Jamaicaanse peper ook te vinden!


Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.8 (12 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven