Kippengehaktballetjes met spinazie uit de oven

Kippengehaktballetjes met spinazie uit de oven

 

Kippengehakt samen met spinazie is een perfecte combinatie en samen met zelfgemaakt broodkruim zijn deze balletjes overheerlijk (en makkelijk in de oven te maken)! Je kan deze balletjes kleiner maken en als hapje serveren (zoals ik heb gedaan, samen met zelfgemaakte marinara saus) of maak ze groter en serveer ze als hoofdgerecht (in plaats van de ouderwetse gehaktbal).

Zelf broodkruim maken is zoveel lekkerder dan bijvoorbeeld paneermeel gebruiken en helemaal niet moeilijk. Daarnaast kan je met je zelfgemaakte broodkruim het ook wat grover later zodat je wat meer een crunch krijgt.

Kippengehaktballetjes met spinazie uit de oven recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 75 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 10-15 balletjes.

  • 500 gram kippengehakt
  • 125 gram verse spinazie of diepvriesspinazie
  • 3 - 4 sneden bruin brood
  • halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eigeel
  • havermoutvlokken
  • bosje peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

1 Als je verse spinazie gebruikt doe deze dan in een anti-aanbakpan en laat de spinazie slinken totdat zoveel mogelijk vocht uit de spinazie is. Diepvries spinazie in een vergiet laten ontdooien. Daarna geldt voor zowel de verse als diepvries spinazie dat je deze in een zeef
2
3
4
5
6
7
8

Tips

 

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Hoofdgerecht
Internationaal
75 minuten

Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.8 (5 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven