Kippengehaktballetjes met spinazie uit de oven
Kippengehakt samen met spinazie is een perfecte combinatie en samen met zelfgemaakt broodkruim zijn deze balletjes overheerlijk (en makkelijk in de oven te maken)! Je kan deze balletjes kleiner maken en als hapje serveren (zoals ik heb gedaan, samen met zelfgemaakte marinara saus) of maak ze groter en serveer ze als hoofdgerecht (in plaats van de ouderwetse gehaktbal).
Zelf broodkruim maken is zoveel lekkerder dan bijvoorbeeld paneermeel gebruiken en helemaal niet moeilijk. Daarnaast kan je met je zelfgemaakte broodkruim het ook wat grover later zodat je wat meer een crunch krijgt.
Kippengehaktballetjes met spinazie uit de oven recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 75 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 10-15 balletjes.
- 500 gram kippengehakt
- 125 gram verse spinazie of diepvriesspinazie
- 3 - 4 sneden bruin brood
- halve ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eigeel
- havermoutvlokken
- bosje peterselie
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
Tips
- Login om te reageren