Groene mangosalade
Een heerlijke frisse mangosalade die bij heel veel Aziatische gerechten past, maar ook lekker is bij een barbecue of om gewoon zo te eten! Boordevol vitaminen en door de pinda's ook gezonde vetten en eiwitten. Als je niet wilt wachten tot een mango helemaal rijp is kan je deze salade ook maken!
Een groene mango is niets anders dan een onrijpe mango. Een groene mango, in dunne reepjes gesneden en eventueel gekneusd, is de typische basis voor veel Thaise en Vietnamse rauwkost salades. Groene mango is overigens ook lekker heel lekker in bijvoorbeeld een currey met vis of chutney.
Groene mangosalade recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 15 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 schaaltjes groene mangosalade.
- 1 harde, groene mango
- 1 limoen
- klein handje ongezouten pinda's
- halve rode ui
- 2 - 3 rode chili pepertjes
- koriander
- munt
- sojasaus
- water
- vissaus
Bereidingswijze
Tips
- Als je niet van koriander houdt kan je de koriander ook met platte peterselie vervangen.
- Rauwe rode pepertjes zijn behoorlijk pittig, laat ze weg als je hier niet van houdt.
- Login om te reageren
Reacties
Deze ga ik opslaan, goed recept.