Rode kool detox salade
Na een druk weekend of drukke werkdag je lichaam ontgiften? Dat kan perfect met deze rode kool salade! Enorm snel gemaakt en hartstikke gezond! De levendige paars van de kool gemengd met de weelderige groene peterselie en uien is een lust voor het oog en samen met de frisse citroensmaak is de salade een winnaar.
Serveer deze salade als bijgerecht met een proteine naar keuze. Dit kan bijvoorbeel gebakken tofu of tempeh zijn, een gegrilde of gepocheerde kipfilet, maar ook een in plakjes gesneden avocado zijn. De salade is ook lekker met een handvol rauwe geschaafde amandelen, hennep zaden en/of sesamzaad.
Rode kool detox salade recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 15 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 1 schaal detox rode kool salade.
- 1 middelgrote rode kool
- bosje bladpeterselie
- 3-4 lente-uitjes
- 3 stengels bleekselderij
- grote hand walnoten
- halve citroen
- olijfolie extra verde
- vers gemalen peper
- keltisch zout
Bereidingswijze
Tips
- Als je niet wilt dat de andere ingredieten verkleuren door de rode kool, maak dit gerecht dan enkele minuten voor het serveren.
- Rode kool is best hard rauw, je kunt de rode kool kort blancheren door hem te overgieten met kokend heet water (zo dood je ook gelijk alle bacteriën).
- Login om te reageren