Groentebouillon
Ik ben gek op soep en de basis van een goede soep een goede bouillon. Bouillon kan natuurlijk altijd van een bouillonblokje gemaakt worden of de in de handel verkrijgbare bouillon in een pot (fond) kan gebruikt worden, maar er gaat niets boven zelfgemaakte bouillon en soep, veel gezonder en zoveel lekkerder! Deze groentebouillon is voor alle soepen en sauzen te gebruiken, maar is ook zeker heerlijk om zo (als soep) te eten.
Groentebouillon recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 60 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2,0 - 2,5 liter groentebouillon.
- 3 uien
- 4 stengels bleekselderij
- ¼ knolselderij
- 2 winterpenen (of 4-5 wortels)
- 3 preistengels
- 2 tomaten
- 4 laurierblaadjes
- 6-8 knoflooktenen
- enkele blaadjes lavas (maggiplant)
- handje peterselie (inclusief stengels)
- 3 kruidnagels
- 6 gekneusde peperkorrels
- (zee)zout
- 150 milliliter droge witte wijn
- 2 liter water
- olijfolie
Bereidingswijze
Tips
- Vries een deel in, zo heb je altijd zelfgemaakte groentebouillon in huis.
- Voeg een grof gesneden rood pepertje toe als je een iets pittigere bouillon gewenst is.
- Voor een krachtigere groentebouillon kan je de bouillon (na het zeven) langer laten inkoken. Zet de bouillon dan op een laag vuur zonder deksel op. De bouillon kan ook ingekookt worden tot een fond.
- Login om te reageren