Kippenbouillon
Een zelfgemaakte kippenbouillon is de perfecte smaakvolle basis voor veel sauzen en soepen. Vers gemaakte kippenbouillon is absoluut niet te vergelijken met bouillons van poeder, blokje of uit een pot.
Kippenbouillon recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 100 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 1,5 - 2,0 liter kippenbouillon.
- 1 soepkip of 800 gram kippendijen of poten
- 3 witte uien
- 3 stengels bleekselderij
- 2 winterpenen
- 2 preistengels
- 4 knoflooktenen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 kruidnagels
- 2 bouquet garni
- takje lavas (maggiplant)
- paar stukjes foelie
- 8 gekneusde peperkorrels
- (zee)zout
- 2 liter water
- olijfolie
Bereidingswijze
Tips
- Een soepkip bevat veel vet, het is daarom verstandig de kip eerst in een braadslee in een hete oven te zetten tot hij bruin is. Hierdoor smelt het vet wat weer scheelt bij het ontvetten van de bouillon.
- Zet de warme bouillon nooit in de koeling maar laat hem eerst rustig afkoelen op een koele plek.
- Dek de bouillon nooit (helemaal) af tijdens het trekken. Hoe langer de bouillon op het vuur staat, hoe geconcentreerder de smaak wordt.
- Login om te reageren
Reacties
Lekkere recepten! Ik krijg er trek van!