Kippensoep

Een rijke, gevulde kippensoep waar niemand nee tegen zegt! Een van de meest gegeten soepen, dit recept lijkt erg op het authentieke kippensoep recept. Wie houdt er nou niet van kippensoep, en zeker met verse groenten is deze soep erg gezond en lekker!
Kippensoep recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 60 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 1,5 - 2,0 liter kippensoep.
- 1 liter kippenbouillon
Als je geen mogelijkheid hebt om verse bouillon te maken kan je gebruik maken van in de handel verkrijgbare alternatieven zoals bouillonblokjes.
- 450 gram kipfilet, een halve soepkip, of 2-4 kippenbouten
- 2-3 stengels bleekselderij
- 2 stengels prei
- 1-2 wortels
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stukje foelie of een snufje foeliepoeder
- enkele takjes tijm of een theelepel gedroogde tijm
- 50 gram vermicelli
- vers gemalen zwarte peper
- olijfolie
- zeezout
Bereidingswijze
Tips
- Als je geen zelfgemaakte bouillon gebruikt, voeg dan enkele kruiden nog toe te voegen aan de kippensoep. Deze kruiden zijn lavas, laurierblaadje en kruidnagel. Voeg de kruiden tegelijk met de bouilon toe en verwijder ze weer voor het serveren.
- Deze soep nog beter laten lukken? Bekijk dan mijn kook tips hoe je de lekkerste soep zelf maakt!
- Login om te reageren
Reacties
Kan ik ook verse laurier gebruiken? Ik heb gehoord dat ze giftig zijn?
In Nederland noemt men vaak een andere struik ook laurier. Deze struik is niet de echte laurier en is wel giftig. De struik waar men het dan over heeft is de Prunus laurocerasus.