Kippensoep

Kippensoep

 

Een rijke, gevulde kippensoep waar niemand nee tegen zegt! Een van de meest gegeten soepen, dit recept lijkt erg op het authentieke kippensoep recept. Wie houdt er nou niet van kippensoep, en zeker met verse groenten is deze soep erg gezond en lekker!

Kippensoep recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 60 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1,5 - 2,0 liter kippensoep.

  • 1 liter kippenbouillon
    Als je geen mogelijkheid hebt om verse bouillon te maken kan je gebruik maken van in de handel verkrijgbare alternatieven zoals bouillonblokjes.
     
  • 450 gram kipfilet, een halve soepkip, of 2-4 kippenbouten
  • 2-3 stengels bleekselderij
  • 2 stengels prei
  • 1-2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje foelie of een snufje foeliepoeder
  • enkele takjes tijm of een theelepel gedroogde tijm
  • 50 gram vermicelli
  • vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • zeezout

Bereidingswijze

1 Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Schil de wortel en snij hem in halve maantjes en doe hetzelfde met de bleekselderij. Snij de prei in de lengte doormidden, was deze goed en snij hem vervolgens in dunne ringen. Snij de paprika doormidden, verwijder de zaden en witte delen en snij de paprika in dunne reepjes. Verwijder de schil van de knoflook en snij deze in hele fijne blokjes.
2 Verwarm de bouillon tot dicht onder het kookpunt en voeg hier de kipfilet, de foelie en de tijm aan toe. Als er gebruik wordt gemaakt van kippenbouten of een soepkip kunnen deze op hetzelfde moment toegevoegd worden.
3 Zodra de kip gaar is deze uit de bouillon halen en laten afkoelen. Voeg aan de bouillon de wortel, bleekselderij, ui, knoflook en paprika toe. Laat dit zo'n 10 minuten garen zodat de groenten nog wel krokant blijven. Scheur de kipfilet in repen en voeg deze tegelijk met de vermicelli toe. Laat het geheel nog enkele minuten allemaal samen op een laag vuurtje staan.

Tips

- Als je geen zelfgemaakte bouillon gebruikt, voeg dan enkele kruiden nog toe te voegen aan de kippensoep. Deze kruiden zijn lavas, laurierblaadje en kruidnagel. Voeg de kruiden tegelijk met de bouilon toe en verwijder ze weer voor het serveren.

- Deze soep nog beter laten lukken? Bekijk dan mijn kook tips hoe je de lekkerste soep zelf maakt!

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Soep
Internationaal
60 minuten

Reacties

Kan ik ook verse laurier gebruiken? Ik heb gehoord dat ze giftig zijn?


In Nederland noemt men vaak een andere struik ook laurier. Deze struik is niet de echte laurier en is wel giftig. De struik waar men het dan over heeft is de Prunus laurocerasus.


Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.8 (16 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven