Rode biet

 

Rode biet & sinaasappel salade met miso, mosterd en honing

Bereidingstijd:  
100 minuten
Salade van rode biet met sinaasappel en dressing van miso, honing en mosterd

Ik ben dol op rode bieten, de aardse zoete smaak en de kleur maken het een geweldige knolgroente. Rode biet, of zoals men hem in het westen van ons land noemt "kroot",  is daarnaast ook enorm gezond.

Salade met balletjes van rode biet

Bereidingstijd:  
90 minuten
Salade met rode biet balletjes en bloemkool

Krokante balletjes van rode biet gepaneerd in panko op een bedje van gemengde salade met frisse toetsen. Afgewerkt met gepekelde bloemkool en een crème van bloemkool is deze salade helemaal af!

Witlof met rode bietentartaar

Bereidingstijd:  
90 minuten
Witlof met rode bietentartaar

Aardse geroosterde bieten worden opgefleurd door verse sinaasappelschil en pittige balsamico. Dit kleurrijke en gezonde hapje wordt leuk gepresenteerd in witlofbladeren.

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


FacebookTwitterGoogle+PinterestE-mail pagina+Print pagina+
Terug naar bovenNaar boven