Witlof met rode bietentartaar

Witlof met rode bietentartaar

 

Aardse geroosterde bieten worden opgefleurd door verse sinaasappelschil en pittige balsamico. Dit kleurrijke en gezonde hapje wordt leuk gepresenteerd in witlofbladeren.

Witlof met rode bietentartaar recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 90 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 8 witlof rode biet hapjes.

  • 3-4 rode bieten (voorgekookt of rauw)
  • 2 stronken witlof
  • schil van 2 sinaasappels
  • sap van een halve sinaasappel
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • enkele blaadjes lavas

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bieten goed en dep ze droog. Maak van de bieten een pakketje door elke in een apart velletje aluminifolie te leggen en ze te besprenken met enkele druppeltjes olie en wat peper en zout.. Leg de bieten in het midden van de oven voor een uurtje (als je hele grote, dikke bieten hebt eventueel wat langer).
2 Haal de bieten uit de oven en laat ze afkoelen. Pel het velletje van de bieten, die gaat er nu makkelijk vanaf. Snij de bieten vervolgens in grove stukken.
3 Stop de gesneden bieten in de blender en puls een paar keer, je wilt geen gepureerde bieten krijgen maar heel fijn gesneden.
4 Meng de balsamicoazijn door de bieten en rasp de schil van een sinaasappel er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
5 Leg de witlofblaadjes op een bord en schep een per blaadje een eetlepel van de bietentartaar erop. Doe daarop een klein beetje zure room, wat van de schil van de sinaasappel en een klein blaadje lavas.

Tips

- Wil je het gerecht compleet veganistisch maken vervang dan de zure room door een zuivelvervanger.

- Heb je geen lavas kan je de lavas ook vervangen met bladpeterselie of koriander.

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Hapje
Internationaal
90 minuten

Reacties

Dit ga ik zeker eens proberen! Goed recept!


Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.7 (13 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven