Broodje artisjok met hummus van witte bonen

Een super lekker vegetarisch broodje wat een gezonde en verrassende afwisseling is op altijd ham of kaas op brood. Door de witte bonen krijg je toch eiwitten binnen en hoewel de artisjok misschien niet een alledaags ingrediënt is, is het als je het bevroren koopt makkelijk te bereiden.
Hummus wordt normaal natuurlijk van van kikkererwten (met tahini) gemaakt, maar kan ook prima met witte bonen (of andere peulvruchten) gemaakt worden. De combinate van witte bonen met rucola geeft de hummus een wat nootachtige smaak.


Broodje artisjok met hummus van witte bonen recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 20 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 broodjes met artisjok en hummus van witte bonen.
- 175 gram bevroren stukjes artisjokhart
- 2 plakken dik gesneden bruin volkorenbrood
- 100 gram rucola
- 100 gram witte bonen (gedroogd of uit blik)
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblaadje
- halve citroen
- olijfolie
- klein handje zonnebloempitjes
- flesje balsamico crème
Bereidingswijze
Als je witte bonen uit blik gebruikt: spoel deze goed af, deze hoeven niet meer gekookt te worden.
Tips
- Je kan dit recept natuurlijk ook met verse artisjok maken, maar omdat dit veel bewerkelijker is heb ik gekozen voor bevroren artisjokharten.
- Eventueel kan je het broodje ook met artisjok uit pot of blik maken, maar zelf vind ik dat dit de smaak niet echt ten goede komt.
- In plaats van zonnebloempitjes kan je ook andere zaden (of noten) gebruiken, pijnboompitjes zijn bijvoorbeeld ook lekker.
- Login om te reageren
Reacties
Ik heb dit recept voor een vriendin gemaakt en was erg lekker geworden!