Broodje artisjok met hummus van witte bonen

Broodje artisjok met hummus van witte bonen

 

Een super lekker vegetarisch broodje wat een gezonde en verrassende afwisseling is op altijd ham of kaas op brood. Door de witte bonen krijg je toch eiwitten binnen en hoewel de artisjok misschien niet een alledaags ingrediënt is, is het als je het bevroren koopt makkelijk te bereiden.

Hummus wordt normaal natuurlijk van van kikkererwten (met tahini) gemaakt, maar kan ook prima met witte bonen (of andere peulvruchten) gemaakt worden. De combinate van witte bonen met rucola geeft de hummus een wat nootachtige smaak.

Close-up van broodje met artisjok
Hummus van witte bonen met rucola

Broodje artisjok met hummus van witte bonen recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 20 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 broodjes met artisjok en hummus van witte bonen.

  • 175 gram bevroren stukjes artisjokhart
  • 2 plakken dik gesneden bruin volkorenbrood
  • 100 gram rucola
  • 100 gram witte bonen (gedroogd of uit blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • halve citroen
  • olijfolie
  • klein handje zonnebloempitjes
  • flesje balsamico crème

Bereidingswijze

1 Als je gedroogde witte bonen gebruikt: zet deze dan de avond ervoor in een kom met ruim voldoende water en laat ze de nacht weken. Kook ze vervolgens 30-45 minuten en laat ze afkoelen.
Als je witte bonen uit blik gebruikt: spoel deze goed af, deze hoeven niet meer gekookt te worden.
2 Breng een klein laagje water aan de kook met wat zout en een laurierblaadje. Voeg hier de bevroren artisjok aan toe, doe de deksel op de pan en zet op een laag vuur. Haal na 5-8 minuten van het vuur en laat afkoelen.
3 Doe de witte bonen samen met het sap van de citroen, 2 eetlepels olijfolie, rucola (bewaar wat blaadjes rucola om te garneren) en een klein teentje knoflook in de blender en pureer tot een zachte hummus. Kruid af met zout en versgemalen peper.
4 Rooster de sneetjes brood even zodat ze lekker knapperig zijn. Bestrijk ieder broodje rijkelijk met de witte bonen hummus, leg hierop stukjes artisjok en werk af met balsamico crème en zonnebloempitjes.

Tips

  • Je kan dit recept natuurlijk ook met verse artisjok maken, maar omdat dit veel bewerkelijker is heb ik gekozen voor bevroren artisjokharten.
  • Eventueel kan je het broodje ook met artisjok uit pot of blik maken, maar zelf vind ik dat dit de smaak niet echt ten goede komt.
  • In plaats van zonnebloempitjes kan je ook andere zaden (of noten) gebruiken, pijnboompitjes zijn bijvoorbeeld ook lekker.
Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Lunch
Internationaal
20 minuten

Reacties

Ik heb dit recept voor een vriendin gemaakt en was erg lekker geworden!


Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.8 (5 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven