Vegetarische recepten

Broodje artisjok met hummus van witte bonen

Bereidingstijd:  
20 minuten
Broodje met artisjok en hummus van witte bonen

Een super lekker vegetarisch broodje wat een gezonde en verrassende afwisseling is op altijd ham of kaas op brood. Door de witte bonen krijg je toch eiwitten binnen en hoewel de artisjok misschien niet een alledaags ingrediënt is, is het als je het bevroren koopt makkelijk te bereiden.

Groene bloemkool met verboden rijst

Bereidingstijd:  
80 minuten
Groene bloemkool met zwarte rijst

Een makkelijk en snel vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht met een licht Aziatisch tintje door de shoyu en de gember. Groene bloemkool wordt op dezelfde manier als witte bloemkool geteeld en smaakt ook hetzelfde, alleen is groene bloemkool kleurrijker.

Snelle courgette salade

Bereidingstijd:  
10 minuten
Snelle courgette salade met citroen en munt

Courgette wordt over het algemeen meer bereid gegeten dan rauw, maar wist je dat courgette in een salade ook heerlijk is!

Salade met balletjes van rode biet

Bereidingstijd:  
90 minuten
Salade met rode biet balletjes en bloemkool

Krokante balletjes van rode biet gepaneerd in panko op een bedje van gemengde salade met frisse toetsen. Afgewerkt met gepekelde bloemkool en een crème van bloemkool is deze salade helemaal af!

Chili sin carne

Bereidingstijd:  
60 minuten
Chili sin carne

Chili sin carne is de vegetarische variant van chili con carne; sin carne betekent zonder vlees. Dit recept is niet te onderscheiden van de variant met vlees en zit door de peulvruchten boordevol eiwitten!

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


FacebookTwitterGoogle+PinterestE-mail pagina+Print pagina+
Terug naar bovenNaar boven