Chili sin carne

Chili sin carne

 

Chili sin carne is de vegetarische variant van chili con carne; sin carne betekent zonder vlees. Dit recept is niet te onderscheiden van de variant met vlees en zit door de peulvruchten boordevol eiwitten!

Chili sin carne recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 60 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor een grote pan chili sin carne.

  • 150g gedroogde bruine bonen of kievitsbonen
  • 150g gedroogde kidneybonen
  • 150g gedroogde zwarte bonen
  • 100g mais
  • 2 witte uien
  • 1 groene paprika
  • 2 wortels
  • 3 stengels selder
  • 5-6 tomaten
  • 2 rode pepers
  • 4 tenen knoflook
  • 400 milliliter gepasseerde tomaten
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 1 theelepel oregano
  • 1 laurierblaadje
  • gemalen korianderzaad
  • 1 theelepels (gerookt) paprikapoeder
  • kaas (Gouda of cheddar)
  • zure room
  • verse koriander

Bereidingswijze

1 Zet de bonen in een kom met ruim voldoende water en laat ze minstens een nacht weken. Kook ze vervolgens zoals aangegeven op de verpakking (minstens een half uur). Als je bonen uit blik gebruikt, spoel ze dan goed af, deze hoeven niet meer gekookt te worden.
2 Pel de uien, snij ze middendoor en snipper ze in fijne stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in in kleine stukjes.  Snij ook de knoflook, zonder schil, in kleine stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan of een stoofpot en stoof de ui samen met de rode peper en knoflook enkele minuten in de olie.
3 Snij ondertussen de bleekselderij en wortel in halve maantjes en voeg na enkele minuten de bleekselderij en de wortel toe aan de pan toe. Snij de tomaten in vieren en verwijder de kroontjes en voeg de tomaten aan de pan toe en laat op een laag vuurtje zacht worden.
4 Steeltjes van koriander toevoegen. Na de tomaten, gepasseerde tomaten toevoegen en 175ml water.
5
6
7
8

Tips

- Ik gebruik altijd gedroogde bonen, deze moet je wel een nacht weken, maar deze zijn steviger en hebben meer smaak. Het beste kan je de bonen in een apart van elkaar weken zodat ze hun kleur behouden.

- Eventueel kan je 150 gram vegetarisch gehakt even kort bakken in een pan met wat olijfolie en dit bij stap 7 toevoegen, maar zelf vind ik dat niet nodig.

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Hoofdgerecht
Mexicaans
60 minuten

Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.5 (15 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven