Chili sin carne

Chili sin carne is de vegetarische variant van chili con carne; sin carne betekent zonder vlees. Dit recept is niet te onderscheiden van de variant met vlees en zit door de peulvruchten boordevol eiwitten!
Chili sin carne recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 60 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor een grote pan chili sin carne.
- 150g gedroogde bruine bonen of kievitsbonen
- 150g gedroogde kidneybonen
- 150g gedroogde zwarte bonen
- 100g mais
- 2 witte uien
- 1 groene paprika
- 2 wortels
- 3 stengels selder
- 5-6 tomaten
- 2 rode pepers
- 4 tenen knoflook
- 400 milliliter gepasseerde tomaten
- 2 theelepels komijnzaadjes
- 1 theelepel oregano
- 1 laurierblaadje
- gemalen korianderzaad
- 1 theelepels (gerookt) paprikapoeder
- kaas (Gouda of cheddar)
- zure room
- verse koriander
Bereidingswijze
Tips
- Ik gebruik altijd gedroogde bonen, deze moet je wel een nacht weken, maar deze zijn steviger en hebben meer smaak. Het beste kan je de bonen in een apart van elkaar weken zodat ze hun kleur behouden.
- Eventueel kan je 150 gram vegetarisch gehakt even kort bakken in een pan met wat olijfolie en dit bij stap 7 toevoegen, maar zelf vind ik dat niet nodig.
- Login om te reageren