Groene bloemkool met verboden rijst

Groene bloemkool met verboden rijst

 

Een makkelijk en snel vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht met een licht Aziatisch tintje door de shoyu en de gember. Groene bloemkool wordt op dezelfde manier als witte bloemkool geteeld en smaakt ook hetzelfde, alleen is groene bloemkool kleurrijker.

Je kan dit gerecht als hoofdgerecht serveren, maar is ook perfect geschikt als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje kip of vis. Als je geen verboden of zwarte rijst kan vinden kan je dit recept ook met gewone witte rijst maken, maar met zwarte rijst is het lekkerder en geeft een mooiere kleurencombinatie.

Groene bloemkool met verboden rijst recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 80 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 borden groene bloemkool met verboden rijst (of als bijgerecht voor 4 personen).

  • 1 groene bloemkool
  • 200 gram verboden rijst (zwarte rijst)
  • 100 gram witte champignons
  • 1 gele ui
  • 1/4 rode kool
  • 1 limoen
  • 3 centimeter verse gember
  • 3 lente-uitjes
  • sesamolie
  • shoyu of soja saus

Bereidingswijze

1 Kook de zwarte rijst zoals aangegeven op de verpakking (35 tot 45 minuten). Ondertussen kan je de ui, gember en knoflook in fijne stukjes snijden. Snij vervolgens de groene bloemkool in grove stukken en de rode kool in dunne reepjes. Maak de champignons schoon en snij in dikke plakken.
2 Als de rijst bijna klaar begin je met de knoflook, gember en ui te stoven in een goede scheut sesamolie en laat dit zo'n 3-5 minuten op een gemiddeld vuur stoven.
3 Voeg vervolgens de groene bloemkool en champignons toe samen met een eetlepel shoyu (of soja saus) en het sap van een halve limoen. Laat dit enkele minuten garen en roer het regelmatig door.
4 Voeg de rode kool en nog een eetlepel shoyu en het sap van de andere helft van de limoen toe en laat net zolang garen als dat je lekker vindt (ik vind de groenten knapperig lekker en laat het maar enkele minuten garen). Roer regelmatig door.
5 Giet de rijst af, spoel deze goed af en voeg samen met nog een eetlepel shoyu toe aan het geheel. Roer nog een paar keer goed door.

Tips

- Als je de bloemkool met wilde rijst wat pittiger wilt maken kan je wat siracha saus eraan toevoegen.

Bekijk meer...Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Hoofdgerecht
Internationaal
80 minuten

Reacties

Prachtig recept!'


Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.8 (5 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven