Groene bloemkool met verboden rijst

Een makkelijk en snel vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht met een licht Aziatisch tintje door de shoyu en de gember. Groene bloemkool wordt op dezelfde manier als witte bloemkool geteeld en smaakt ook hetzelfde, alleen is groene bloemkool kleurrijker.
Je kan dit gerecht als hoofdgerecht serveren, maar is ook perfect geschikt als bijgerecht bij bijvoorbeeld een stukje kip of vis. Als je geen verboden of zwarte rijst kan vinden kan je dit recept ook met gewone witte rijst maken, maar met zwarte rijst is het lekkerder en geeft een mooiere kleurencombinatie.
Groene bloemkool met verboden rijst recept
De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 80 minuten.
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 borden groene bloemkool met verboden rijst (of als bijgerecht voor 4 personen).
- 1 groene bloemkool
- 200 gram verboden rijst (zwarte rijst)
- 100 gram witte champignons
- 1 gele ui
- 1/4 rode kool
- 1 limoen
- 3 centimeter verse gember
- 3 lente-uitjes
- sesamolie
- shoyu of soja saus
Bereidingswijze
Tips
- Als je de bloemkool met wilde rijst wat pittiger wilt maken kan je wat siracha saus eraan toevoegen.
- Login om te reageren
Reacties
Prachtig recept!'