Tortilla (wraps)

Tortilla (wraps)

 

Tortilla's kan je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar het is véél leuker en lekkerder (én goedkoper) om ze zelf te maken! Wraps zijn enorm veelzijdig! Je kan met de soort bloem variëren, zo kan je bijvoorbeeld ook meel van speltbloem of maïsmeel gebruiken en daarnaast kan je ook gedroogde kruiden door het deeg doen.

Tortilla (wraps) recept

De gemiddelde bereidingstijd voor dit recept bedraagt 75 minuten.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 tortilla wraps.

  • 200 gram bloem
  • 100 milliliter lauw water
  • halve theelepel zout
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

1 Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed het tot één soepele grote bal die en licht plakkerig aanvoelt.
2 Leg de bal in een kom of schaal met een natte handdoek over de kom en laat een half uur tot een uur rusten.
3 Verdeel de bal in 6 gelijke balletjes. Strooi wat bloem op je werkblad en rol ze met een deegroller dun uit (zo dun mogelijk, tenzij je er meer broodjes van wilt maken).
4 Verhit een koekenpan en bak de tortilla's aan beide zijden 1-2 minuten, maar zeker niet langer want dan worden ze te hard.

Tips

- Gebruik geen olie in de pan, de tortilla's hebben al genoeg olie.

- Meng het deeg eerst met een lepel of een vork omdat het deeg enorm plakt in het begin.

- Je kan gedroogde kruiden door het deeg mengen zoals oregano, knoflookpoeder of komijnzaadjes (afhankelijk van waar je het bij wilt serveren).

- Maak je eigen tortilla chips door de tortilla's in puntjes te snijden en vervolgens nog wat langer te bakken!

Bekijk meer...



Deel deze pagina van met je vrienden!
Facebook Twitter Google+ Google+ Google+ Google+
Bijgerecht
Internationaal
75 minuten

Reacties

Ik heb dit recept gemaakt en was zeer goed gelukt! Ik hou van je recepten!


Geef dit recept een cijfer!

Gemiddeld: 4.7 (6 votes)

Welke wijn past bij dit recept?


Welke wijn past bij dit gerecht?

Rudy's Facebook


Terug naar bovenNaar boven